18 травня 2012
Звернення громади м. Луганська, політичних партій та громадських організацій з приводу проблем на ринку молока

До голови Луганської Обласної державної адміністрації Пристюка В. М.

Ми, учасники мітингу, представники політичних партій, громадських організацій та громади м. Луганська, звертаємо Вашу увагу, шановний Володимире Михайловичу, на існуючу проблему на ринку молока. Нинішні закупівельні ціни на молоко у селян є нерентабельними для останніх. Це наслідок, не поганої якості продукту чи кризи, а формування на заготівельному ринку ‒ монополії на скуповування молока, яка невиправдано занижує ціни для селян, і водночас отримує надприбутки продаючи перероблено молоко в місті.

Пане голово Луганської Обласної державної адміністрації, ми наполягаємо, щоб Ви, як представник виконавчої влади у Луганській області, донесли наші вимоги до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України: "Ми вимагаємо від Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України негайно ухвалити низку нормативно-правових актів, які б упорядкували ситуацію на ринку молочних закупівель, а також встановити мінімальну закупівельну ціну на молоко в літній час на рівні не менше 3, 50 грн. за літр, а в зимовий 4.50 грн. за літр. Водночас необхідно проконтролювати та не допустити підняття цін на молочні вибори з боку підприємств." Також, ми наголошуємо, що Луганщина це не тільки промисловий регіон, але й сільськогосподарський. Вимагаємо від Вас, Володимире Михайловичу, звернути увагу на розвиток сільського господарства Луганської області!