18 лютого 2011
Звернення Луганської "Свободи" до міського голови щодо наведення ладу у громадському транспорті

Шановний Сергію Івановичу! Звертаюся до вас з такого приводу. Як мабуть вам відомо, у громадському пасажирському транспорті Луганська вже давно склалася ситуація, коли водії маршрутних таксі на свій розсуд вмикають під час поїздок за маршрутом ФМ-радіостанції з етеру яких лунають пісні у жанрі так званого "блатного" шансону, зміст яких часто-густо є аморальним та пропагує антисоціальний спосіб життя, розпусту та алкоголізм. Причому водіїв( а отже, і власників таких транспортних засобів, якщо вони не вживають до водіїв жодних заходів) зовсім не турбує те, а чи бажають пасажири, багато з яких їздять з неповнолітніми дітьми, "насолоджуватися" цими зразками "кримінальної творчості". Особливо поганий вплив прослуховування таких пісень справляє на дітей та підлітків, які привчаються сприймати це за якусь культурну норму, до якої треба тягнутися і яку наслідувати. Неодноразові заклики до водіїв багатьох маршруток припинити нав'язування своїх особистих смаків ні в чому не повинним пасажирам та їхнім дітям, як правило, закінчуються нічим, бо водії відчувають свою безкарність, адже немає жодного припису влади, який би змушував їх робити це, а тим більше, встановлював би якусь відповідальність за порушення.

Саме тому я, від імені багатьох луганців, і не тільки членів та симпатиків ВО "Свобода", прошу вас вжити негайних заходів до впорядкування правил звучання будь-якої музики у салонах маршрутних таксі і зобов'язати їхніх власників контролювати виконання цих заходів. Також я прощу вас на найближчій сесії міськради ініціювати питання про заборону звучання у міському пасажирському транспорті відповідних радіостанцій, що пропагують російський шансон. А до порушників вживати санкції аж до позбавлення ліцензій на право здійснювати пасажирські перевезення на маршрутах нашого міста.

З повагою, член Луганського обласного тимчасового комітету ВО "Свобода" Сергій Коваленко