11 вересня 2016
Праймеріз та мобілізація: новини з окупованої Луганщини

Націоналістичне підпілля на Луганщині продовжує збирати інформацію про суспільно-політичний та морально-психологічний стан населення на окупованій Російською Федерацією території Луганщини. В останньому нашому звіті ми надали детальний аналіз настроїв українців на окупованих територіях (luhansk.svoboda.org.ua). З того часу в настроях мало що змінилось, ми спостерігаємо повільну тенденцію в розчаруванні населення в РФ та її місцевих маріонетках та поступову українізацію політичних поглядів.

Інформація, що заслуговує на увагу сьогодні - це підготовка колаборантів до якихось виборів та підготовчий процес до загальної мобілізації в окупаційні війська чоловічого населення окупованої Луганщини.

Тарас Попов - заступник голови Луганської обласної організації ВО "Свобода" з воєнних питань зазначає: "Є інформація про підготовку колаборантів із "ЛНР" до так званих праймеріз. Кого і коли вони збираються обирати - не відомо, але якщо брати за основу батьківщину праймеріз - США, чи не найбільшого ворога "вєлікой і духовной", то обирати мають голову окупованої частини Луганщини "ЛНР". Можливо і вистава під назвою "Замах на Плотніцкого" була спрямована саме на піар "жертви". Також характерно, що за нашою інформацією на всій території окупованої Луганщини планується відкрити всього 80 виборчих дільниць. Варто зауважити, що на окупованій території розташовано близько 700 виборчих дільниць, за даними української ЦВК. Також нам відомо, що в окупаційної адміністрації досі немає списків виборців, які вдалося заблокувати Артемові Заіці за допомогою представника ВО "Свобода" в ЦВК Миколі Гармашу ще у травні 2014 року (luhansk.svoboda.org.ua). Тоді за ініціативи Артема Заіки було зірвано легітимність псевдореферендуму про "незалежність ЛНР". Одночасно з інформацією про підготовку до праймеріз надійшла інформація про ініціативу окупантів - виділити пенсіонерам, які отримують менше двох тисяч рублів, ще півтори тисячі рублів, але для цього необхідно зібрати купу довідок. Все в найкращих традиціях батьків колаборантів "ЛНР" - Партії регіонів.

Також нам стало відомо про ймовірну підготовку окупантів до примусової мобілізації чоловіків Луганщини до лав окупаційних збройних сил. На ті підприємства, які ще функціонують, надійшла вказівка про підготовку списків військовозобов'язаних. Це ми зафіксували у містах Ровеньки, Хрустальне, Довжанськ та Луганськ. Припускаємо, що така вказівка розійшлася по всій окупованій частині області. Вона вказує на те, що контрактники/заробітчани та "ідейні рускаміровци" закінчилися. Це свідчить про вкрай низький морально-психологічний стан населення, про що ми зазначали раніше (luhansk.svoboda.org.ua). Також трапляються випадки, коли чоловіки звільняються з роботи, щоби не потрапити в ці списки".

"Замах" на Плотніцкого не підняв рейтингу цьому персонажу. Навпаки люди, які вже третій рік живуть в воєнній зоні і чи не всі розбираються в ТТХ багатьох видів зброї і мін, зрозуміли фейковість цієї показухи. Стовп, до якого було прикріплено вибуховий пристрій, було прибрано за два тижні. Ми вважали, що окупанти створять на місці вибуху щось на кшталт пам'ятника, але ні. Нещодавній підрив невідомими патріотами пам'ятника бойовикам у центрі Луганська біля будівлі СБУ позитивно вплинув на моральний дух проукраїнського населення міста. Кожен патріот, який досі думав, що він один, зрозумів: українці в окупованому Луганську є, їх стає чим далі більше і вони радикалізуються. Боротьба триває!..